Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Fahéjas csiga (tej-, és tojásmentes) recept

Fahéjas csiga (tej-, és tojásmentes) recept

A Fahéjas csiga (tej-, és tojásmentes) hozzávalói:
40 dkg finom liszt
10 dkg teljeskiőrlésű liszt
5 dkg cukor
1 csomag szárított élesztő
1 csipet só
10 dkg margarin
1/4 l langyos víz
Tölteléknek:
5 dkg olvasztott margarin
6-8 dkg cukor
ízlés szerint fahéj


A Fahéjas csiga (tej-, és tojásmentes) elkészítési módja:
A kétféle lisztet, cukrot, sót és a szárított élesztőt összekeverjük. A margarint megolvasztjuk, összekeverjük a liszttel, hozzáöntjük a vizet is, és alaposan összegyúrjuk, dagasztjuk. A meggyúrt tésztát meleg helyen 1 órát kelesztjük. A megtelt tésztát kinyújtjuk.A fahéjas csigához a tésztalapot margarinnal megkenjük. A cukrot és a fahéjat összekeverjük, és a tésztát egyenletesen megszórjuk vele. A tésztát hosszabik oldalától feltekerjük, majd kb. 4 cm széles szeleteket vágunk belőle. A szeleteket vágott felükkel felfelé margarinnal kikent muffin tepsibe helyezzük, úgy hogy a csigák alját kissé összefogjuk. A csigák tetejét a maradék olvasztott margarinnal megkenjük. A csigákat még kb negyed órát kelesztjük majd 30-35 perc alatt megsütjük. Ebből a tészta mennyiségből 24 db csigát készítek.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A fahéjas csiga (tej-, és tojásmentes) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook