Fahéjas csiga (tej-, és tojásmentes) recept
A Fahéjas csiga (tej-, és tojásmentes) hozzávalói:40 dkg finom liszt
10 dkg teljeskiőrlésű liszt
5 dkg cukor
1 csomag szárított élesztő
1 csipet só
10 dkg margarin
1/4 l langyos víz
Tölteléknek:
5 dkg olvasztott margarin
6-8 dkg cukor
ízlés szerint fahéj
A Fahéjas csiga (tej-, és tojásmentes) elkészítési módja:
A kétféle lisztet, cukrot, sót és a szárított élesztőt összekeverjük. A margarint megolvasztjuk, összekeverjük a liszttel, hozzáöntjük a vizet is, és alaposan összegyúrjuk, dagasztjuk. A meggyúrt tésztát meleg helyen 1 órát kelesztjük. A megtelt tésztát kinyújtjuk.A fahéjas csigához a tésztalapot margarinnal megkenjük. A cukrot és a fahéjat összekeverjük, és a tésztát egyenletesen megszórjuk vele. A tésztát hosszabik oldalától feltekerjük, majd kb. 4 cm széles szeleteket vágunk belőle. A szeleteket vágott felükkel felfelé margarinnal kikent muffin tepsibe helyezzük, úgy hogy a csigák alját kissé összefogjuk. A csigák tetejét a maradék olvasztott margarinnal megkenjük. A csigákat még kb negyed órát kelesztjük majd 30-35 perc alatt megsütjük. Ebből a tészta mennyiségből 24 db csigát készítek.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: PNóri, 2010. ápr. 3. 21:20
A fahéjas csiga (tej-, és tojásmentes) elkészítési módja és hozzávalói.