Karamellás krémes recept
120 perc
A Karamellás krémes hozzávalói:
30 dkg porcukor
30 dkg Rama margarin
2 tojás
1 ek méz
1 kk szódabikarbóna
kb. 35 dkg liszt
Fél liter tej
2 cs vanilíás puding
1 cs karamell puding
5 dl hulala tejszín
kristálycukor
víz
étolaj
A Karamellás krémes elkészítési módja:
Tészta: 10 dkg porcukor 5 dkg Ráma 1 tojás + 1 sárgája 1 evőkanál méz 1 kávéskanál szódabikarbóna Gőz felett a hozzávalókat kikeverjük majd még forrón 25 dkg lisztet adunk hozzá. Két lapot sütünk belőle 1. Krém 2 csomag vaníliás puding 2 evőkanál liszttel 2 evőkanál cukorral 2 dl vízzel 1/2 liter tejjel felfőzzünk, majd kihűtjük. 1 margarint 20 dkg porcukorral a kihűlt krémhez keverünk, az alsó lapra kenjük. 2. krém 6 evőkanál krisztálycukrot megpirítunk, 1 dl vízzel felfőzzük, hogy elolvadjon, majd kihűtjük. 5 dl hulala tejszínt felverünk, lassan hozzáadjuk a kihűlt karamellt. Ezt az előző krém tetejére kenjük, rátesszük a másik lapot Máz: 12 dkg cukor, 1 karamell puding, 3 evőkanál étolaj, 2 evőkanál forró víz. Elkeverjük és a tészta tetejére kenjük.
A tészta ha túl ragadós rakjatok még hozzá lisztet. (nekem ráragadt a kezemre de liszttel megoldottam!)
A két kinyújtott tésztalapot egy-egy megfordított tepsire tegyétek rá. A tepsit előtte vajazni, lisztezni kell. Amint kisült a tészta (aranybarnára) egyből le kell venni a tepsi hátáról mert hidegen megkeményedik a tészta és könnyen törik. (nekem darabokra hullott az egyik)
A máz készítésénél én dupla adagot készítettem mert kevésnek tűnt a recept kiírt mennyisége. Ha túlságosan összeáll a massza akkor mikrózzátok meg, vagy főzzétek fel gőz felett, hogy folyós legyen és akkor könnyen a tészta tetejére lehet kenni. Pár óra alatt visszapuhul a tészta és nagyon jól szeletelhető.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: azure_, 2010. ápr. 2. 18:07
A karamellás krémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.