Mustáros karaj recept
60 perc
A Mustáros karaj hozzávalói:
10 szelet hosszúkaraj
egy fejfokhagyma
mustár
2 db húsleveskocka
2-3 dl langyos víz
A Mustáros karaj elkészítési módja:
A húst kiklopfolod, befűzerezed ízlés szerint, berakod egy tepsibe, mindkét oldalát jól megkened mustárral (nem kell rá sajnálni). A fokhagymagerezdeket megpucolod, felszeleteled (nem kell nagyon apróra), és megszórod a mustáros húst. Végül a két húsleveskockát feloldod 2-3 dl langyos vízben, és jól nyakon öntöd a húst. Alufólia alatt 45-60 percig (a hús méretétől függően) sütöd, majd fólia nélkül még ízlés szerint lesütöd.
Én ételizesítővel, borssal és flekken fűszerrel fűszereztem.
Nagyon omlós husi. Nálunk egy evésre el is fogyott az adag, úgyhogy ha nagy a család érdemes több szeletből készíteni. :)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: azure_, 2010. jan. 24. 12:35
A mustáros karaj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.