Máktorta (Kata-féle) recept
A Máktorta (Kata-féle) hozzávalói:15 dkg cukor
5 dkg méz
15 dkg finomra darált mák
2 evőkanál édes morzsa
6 tojás
1 citrom
őrölt fahéj
feketeribizli lekvár
A Máktorta (Kata-féle) elkészítési módja:
A cukor felével habosra keverjük a tojások sárgáját, hozzáadjuk a mézet, a cukor másik felével felvert tojáshabot, majd óvatosan beleforgatjuk a mákot és az édes morzsát. Őrölt fahéjjal és reszelt citromhéjjal ízesítjük. A máktorta tésztáját liszttel meghintett tortakarikába simítjuk, majd mérsékelten meleg sütőben megsütjük. Amikor a tészta kihűlt, kivesszük a formából, a tortát két lapra vágjuk, és megtöltjük feketeribizli lekvárral. Tálaláskor a porcukorral meghintett, felszeletelt máktortát tejszínhabbal és gyümölcsökkel díszítjük
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. ápr. 2. 15:48
A máktorta (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.