Mágikus mogyorós recept
A Mágikus mogyorós hozzávalói:50 dkg liszt
2 tojás
50 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
4-5 evőkanál tejföl
30 dkg vaj vagy margarin
50 dkg héjas mogyoró (törökmogyoró)
30 dkg tortabevonó csokoládé
A Mágikus mogyorós elkészítési módja:
A lisztet a tojásokkal, 25 dkg cukorral, csipetnyi sóval, a vajjal gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Letakarva, hűvös helyen legalább fél órán át pihentetjük. Eközben a mogyorót felforrósított serpenyőbe szórjuk és folyamatosan kevergetve, szárazon megpirítjuk. Azon melegében konyharuhára borítjuk, és a héját ledörzsöljük. A tésztát lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk és 6-7 cm átmérőjű korongokat szórunk ki belőle. A tésztakorongokat sütőpapírral borított tepsire fektetjük és előmelegített sütőben 190 fokon 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük. A mogyorót elosztjuk a kihűlt sütemények tetején. A maradék cukrot vízzel kiöblített edényben karamelizáljuk. Hozzáadunk fél dl vizet és állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Még melegen a mogyorókra csorgatjuk. Ha megdermedt, előkészítjük a csokoládémázat. Ehhez az apróra tördelt tortabevonót vízfürdőben megolvasztjuk, beleöntjük az olajat, simára elkeverjük. A mogyorós süteményeket két villa segítségével megmártjuk a csokoládéban, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. márc. 30. 19:00
A mágikus mogyorós elkészítési módja és hozzávalói.