Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mágnás diós pite(Kata-féle) recept

Mágnás diós pite(Kata-féle) recept

A Mágnás diós pite(Kata-féle) hozzávalói:
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
22 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tojás
1 citrom
25 dkg barack vagy málnalekvár
- a tetejére: 20 dkg cukor, 3 tojás, 15 dkg dió, 1 csomag vaníliás cukor


A Mágnás diós pite(Kata-féle) elkészítési módja:
A lisztet a sütőporral, a vajjal, a cukorral és az egész tojással, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével alaposan gyúrd össze. A tészta kétharmad részét nyújtsd vékonyra, és fektesd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Kend meg lekvárral. A krémhez a cukrot keverd habosra a tojássárgákkal. Add hozzá a darált diót, ízesítsd vaníliás cukorral, majd a tojások fehérjéből vert habot is forgasd bele. Egyenletesen simítsd el a lekváros tésztalapon. Végül a maradék tésztából sodorj pálcikákat és készíts rácsozatot a sütemény tetejére. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt süsd szép rózsaszínűre. Ha kihűlt, szeleteld kis hasábokra.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mágnás diós pite(kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook