Sütés nélküli almás torta recept
30 perc
A Sütés nélküli almás torta hozzávalói:
300 g babapiskóta
1 kg alma
2 cs. főzéssel készitendő vanilia pudingpor
2dl Hulala tejszín (növényi tejszin)
kevés étcsokoládé
cukor,fahéj izlés szerint
A Sütés nélküli almás torta elkészítési módja:
Az almát lereszeljük. Lábosba tesszük 2 dl vizzel felengedjük és ebben puhára pároljuk. A pudingporokat 2,5 dl hideg vizzel kikeverjük és hozzá öntjük az almához. Roggyantunk egyet-kettőt rajta. Izesitjük cukorral,fahéjjal. Torta forma aljára babapiskótát helyezünk erre az almás krém felét (még melegen),megint egy sor piskóta és a tetejére a maradék krém. Kihűtjük. Addig felverjük a Hulala tejszint és rásimitjuk a tortára. Tetejére étcsokit reszelünk, betesszük a hűtőbe pár óra hosszára.(Legideálisabb egy éjszakára) Isteni finom és garantáltan sikert érsz el vele, nagyon egyszerűen elkészithető.
A krém izesitését célszerű utoljára hagyni.Sokkal finomabb és intenzivebb igy az ize.
A Hulala tejszin nem esik össze még másnap is olyan szép magas,mint amikor felverted.Éppen ezért ajánlott ezt a tejszint választani.
Tejmentessége miatt a baba 1 éves szülinapjára is adható!:)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 19a611dbe7, 2010. márc. 27. 17:22
A sütés nélküli almás torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.