Osztrák mézeskalácstorta recept
Az Osztrák mézeskalácstorta hozzávalói:8 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
20 dkg marcipánmassza
6 tojás
2 kiskanál mézeskalácsfűszer
1 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
10 dkg porcukor
10 dkg liszt
- a tetejére: 5 dkg baracklekvár, 15 dkg marcipánmassza, 16 dg aszalt szilva, 10-10 dkg ét és tej tortabevonó csokoládé,
Az Osztrák mézeskalácstorta elkészítési módja:
A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a reszelt csokoládét és marcipánmasszát. (Ez utóbbit legjobb káposztareszelőn lereszelni.) A tojássárgájákkal, a mézeskalácsfűszerrel és a vaníliás cukorral együtt robotgéppel habosra keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a porcukorral együtt a csokoládés masszába forgatjuk. Végül beleszitáljuk a lisztet és az egészet könnyedén összekeverjük. A masszát egy 22 cm-es átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és előmelegített sütőben 160 fokon 30-35 perc alatt megsütjük. Még melegen a formából kiborítjuk, a papírt lehúzzuk róla és baracklekvárral megkenjük. A marcipánmasszát porcukorral meghintett deszkán akkorára nyújtjuk, mint a tészta, és a torta tetejére helyezzük. Az így elkészített süteményt cikkekre vágjuk, majd minden szeletre egy-egy kimagozott aszalt szilvát helyezünk. A kétféle csokoládét gőz felett megolvasztjuk, és a szeletek egyik részét tejcsokoládéval, másikat étcsokoládéval vonjuk be. A maradék csokoládéval esetleg „becsíkozhatjuk” a süteményeket. A tálra válogatva, egy világos, egy sötét szeletet tegyünk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. márc. 26. 06:44
Az osztrák mézeskalácstorta elkészítési módja és hozzávalói.