Gyümölcsös krémsajttorta recept
A Gyümölcsös krémsajttorta hozzávalói:20 dkg piskótakorong
12,5 dkg vaj
20 dkg mascarpone
5 dkg + 1 ek. cukor
1 ek. citromlé
275 g habtejszín
18 g színtelen zselatin
40 dkg málna
a forma kikenéséhez: margarin, nejlonzacskó, a díszítéshez: citromfű
A Gyümölcsös krémsajttorta elkészítési módja:
A nejlonzacskóba tett piskótát sodrófával morzsalékokra törjük, majd a megolvasztott vajjal jól eldolgozzuk. Az alján margarinnal kikent 22 cm-es, kacsos tortaformába nyomkodjuk, és körben a karimánál 2-3 cm magas peremet készítünk. Kb. 30 percre hűtőszekrénybe állítjuk. A mascarponét simára keverjük 5 dkg cukorral és a citromlével. Beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt, és a tortalapra simítjuk. A hűtőbe állítjuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A málna harmadát félretesszük, a többit a maradék cukorral pürésítjük. Az alacsony hőfokon felmelegített zselatint elvegyítjük 2-3 ek. málnapürével, rövid ideig hűlni hagyjuk, majd a maradék málnapüréhez adjuk, és a mascarponerétegre simítjuk. A tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Néhány málnával megszórva és citromfűvel díszítve kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. márc. 22. 19:11
A gyümölcsös krémsajttorta elkészítési módja és hozzávalói.