Kürtőskalács recept
A Kürtőskalács hozzávalói:50 dkg liszt
1 tojás
2 tojássárgája
8 evőkanál porcukor
1 dkg élesztő
2,5 dkg tej
10 dkg vaj
só
A Kürtőskalács elkészítési módja:
A lisztet elkeverjük a tojással, a tojások sárgájával, 6 kanál porcukorral, 8 dkg olvasztott vajjal, felfuttatott élesztővel, kevés sóval, majd jól összedolgozzuk. Amikor félig megkelt, több darabra vágjuk, és kisujjnyi vastagságúra sodorjuk. A tésztát a sütőfára tekerjük. Lehetőleg parázs felett sütjük, állandóan forgatva. Amikor a tészta elkezd pirulni, többször átkenjük olvasztott vajjal. Amikor a tészta megsült, meghintjük porcukorral, majd a cukrot rá karamellizáljuk. Tálaláskor a kürtőskalács mellé áfonyalekvárral díszített vaníliamártást adunk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. márc. 20. 07:14
A kürtőskalács elkészítési módja és hozzávalói.