Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Barckos, mákos túrós rétes recept

Barckos, mákos túrós rétes recept

A Barckos, mákos túrós rétes hozzávalói:
25 dkg liszt
1 ek. olaj
4 tojás
csipetnyi só
4 szelet toastkenyér
25 dkg túró
1 citrom reszelt héja
kb. 12 dkg cukrozott darált mák
5 dkg cukor
4 fél őszibarack (befőtt)
8 fél sárgabarack (befőtt)
7-8 dkg vaj vagy margarin
sütőpapír
porcukor


A Barckos, mákos túrós rétes elkészítési módja:
A lisztet az olajjal, 1 tojással, 1,75 dl vízzel és csipetnyi sóval sima, rugalmas tésztává dolgozzuk. Cipóvá formáljuk, és letakarva, kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Közben a toast kenyerek héját levágjuk, belsejüket apróra kockázzuk. A túrót simára keverjük 3 tojással, a citromhéjjal, a kenyérkockákkal, a darált mákkal és a cukorral. A felezett őszi- és sárgabarackokat vékony cikkekre vágjuk. Ezután a vajat megolvasztjuk. A tésztát lisztezett konyharuhán vékonyra nyújtjuk. Lisztezett kézzel, kézfejünkön át hártyavékonyságúra húzzuk ki, majd megkenjük az olvasztott vaj kétharmadával. A túrómasszát és a gyümölcsöket elosztjuk a tészta elülső harmadán. A rétest a konyharuha segítségével feltekerjük, végeit összenyomjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük. Tetejét megkenjük a maradék vajjal. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon kb. 30 percig sütjük. Még melegen meghintjük porcukorral. Felszeletelve kínáljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A barckos, mákos túrós rétes elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook