Tejszínes túrótorta!! recept
A Tejszínes túrótorta!! hozzávalói:Hozzávalók:
2 dkg zselatin,
1,5 dl víz,
40 dkg túró,
40 dkg tejszínhab,
13 dkg cukor,
10 dkg joghurt,
1 kerek sárga piskótalap,
1 citrom reszelt héja.
Tetejére:
20 dkg fehér csokoládé,
75 ml tejszín,
ostya lapok díszítésnek.
A Tejszínes túrótorta!! elkészítési módja:
Elkészítés: A zselatint feloldjuk a vízben, a túrót alaposan összetörjük majd összekeverjük a cukorral, a reszelt citromhéjjal, a joghurttal és a tejszínhabbal. Egy kompótos tányérral kiveszünk belőle a díszítéshez. A többihez gyors keverés közben hozzáadjuk a meleg zselatint. A piskótalapot kettévágjuk, a tortaformába tesszük az alsó lapot, majd gyorsan ráöntjük a túrós tejszínhabot és befedjük a másik lappal. Hűtőbe tesszük kb. 2 óráig. Közben elkészítjük a tetejére a mázat. A tejszínt felforraljuk, majd a tűzről levéve feloldjuk benne a fehér csokoládét. A torta tetejét bevonjuk a mázzal, majd a félretett tejszínes túróval az oldalát úgy, hogy még maradjon egy kevés a rozettáknak is. Végezetül a tetejét ostyalapokkal díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 3bc5b5c25c, 2010. márc. 18. 17:44
A tejszínes túrótorta!! elkészítési módja és hozzávalói.