Tiramisu szelet(finom) recept
A Tiramisu szelet(finom) hozzávalói:Piskótához:
6 tojás,
20 dkg kristálycukor,
2 vaníliás,
2 csokis pudingpor,
1 sütõpor.
Krémhez:
1 l tej,
2 nagy tejföl,
2 csomag vaníliás pudingpor,
8 ek. kristálycukor,
6 adag erõs feketekávé,
babapiskóta,
ízlés szerint kakaópor,
rumaroma és fekete szeder.
A Tiramisu szelet(finom) elkészítési módja:
3 tojásfehérjét gőz fölött 10 dkg kristálycukorral felverjük. A sárgáját óvatosan belekeverjük, majd a 2 csomag pudingport és egy kávéskanál sütőport. Állandó keverés mellett belekeverjük a habba. Tepsibe tesszük és azonnal előmelegített sütőben megsütjük. Ugyanígy készítjük el a másik pudingporral is. Elkészítjük a vanília pudingot, kihűtve belekeverjük a tejfölt. Egy mélyebb tepsibe tesszük a kakaós piskótát, megkenjük a krém kb. felével, majd egy sor babapiskótát rárakunk, majd ismét a krémet, úgy, hogy egy keveset félre teszünk a tetejére is. A krémet kirakjuk fekete szederrel, majd rátesszük a sárga piskótalapot. Egy kicsit megnyomkodjuk, hogy a szeder belesüllyedjen a krémbe. A tetejét megkenjük a félretett krémmel, majd megszórjuk kakaóporral. Ha elkészült, akkor a hűtőbe 3-4 órára félretesszük pihenni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 3bc5b5c25c, 2010. márc. 16. 12:13
A tiramisu szelet(finom) elkészítési módja és hozzávalói.