Dunakavics recept
A Dunakavics hozzávalói:(kis adaghoz):
20 dkg cukor,
1.5 dl víz,
2 csepp 10%-os ecet,
20 dkg pörkölt mogyoró (nem sós),
zöld, sárga, piros és kék ételfesték.
A Dunakavics elkészítési módja:
A cukrot a vízzel egy lábasban felforraljuk, majd amikor már forr, hozzáadjuk az ecetet. A tűzhely mellé készítünk egy nagy pohár vizet, és ahogy sűrűsödik a szirupunk, próbaképpen kiskanállal egy keveset kiveszünk belőle, és a vízben lehűtjük. Akkor jó az állaga, ha ujjaink között keményebb golyót tudunk formálni belőle. Ekkor átöntjük egy hideg fémtálba, és fakanállal addig kevergetjük, míg opálosodni nem kezd. Hozzáadjuk a mogyorót, és jól átkeverjük, hogy a mogyorószemeket mindenhol bevonja a cukros máz. A drazsírozott mogyorót poharakba öntjük, minden pohárba más-más színű festéket cseppentünk, majd egy kistányérral lefedve jól összerázzuk őket. A dunakavicsokat tálcára borítjuk, és hagyjuk megszáradni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 3bc5b5c25c, 2010. márc. 14. 23:28
A dunakavics elkészítési módja és hozzávalói.