Orosz krémtorta recept
60 perc
Az Orosz krémtorta hozzávalói:
A piskótához:
• 6 tojás
• 12 dkg kristálycukor
• 12 dkg liszt
• 1 citrom reszelt héja
A krémhez:
• 2,5 dl tej
• 1 vaníliás pudingpor
• 10 dkg kristálycukor
• 1 mokkáskanál vaníliás cukor
• 20 dkg vegyes, apróra vágott cukrozott gyümölcs
• 1 citrom reszelt héja
• 5 dkg mazsola
• 2 dl tejszín
A díszítéshez:
• 2 dl tejszín kemény habja,
• 2 dkg porcukor
• 5 dkg mazsola vagy cukrozott gyümölcs
Az Orosz krémtorta elkészítési módja:
A tojássárgáját a cukor 1/3 részével habosra keverem, majd a tojásfehérjét a fennmaradó cukorral kemény habbá verem. A habot óvatosan hozzáadom a cukros tojássárgájához, majd fakanállal, óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, belekeverem a lisztet és a reszelt citromhéjat. A tortaformát kibélelem vagy kikenem, beleöntöm a tésztát, és előmelegített, kb. 160 fokos sütőben 35 perc alatt megsütöm. Ha megsült, kiveszem a formából, majd ha teljesen kihűlt, három lapra vágom. A krémhez a tejet, a pudingport, a cukrot és a vaníliás cukrot állandó keverés közben sűrűre főzöm. Amikor kihűlt, hozzákeverem a cukrozott gyümölcsöt, a reszelt citromhéjat, a mazsolát és a keményre vert tejszínhabot. Ezzel megtöltöm a tortát, a maradékkal bekenem az oldalát és a tetejét, majd hűtőbe teszem. Díszíteni közvetlenül tálalás előtt érdemes!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ördög, 2007. dec. 12. 07:38
Az orosz krémtorta elkészítési módja és hozzávalói.