Gyors cseresznyetorta recept


• 50 dkg cseresznye
• 4 tojás
• 12,5 dkg cukor
• csipetnyi só
• 8 dkg liszt
• 6 dkg+ 3 dkg vaj
• 2,5 dl tej
• porcukor
A Gyors cseresznyetorta elkészítési módja:
A tojásokat a cukorral és a sóval felverjük, majd beleszitáljuk a lisztet. 6 dkg olvasztott vajat a tejbe keverünk. 1,5 dkg vajjal egy porcelán (vastag üveges-vagy agyag) gyümölcstorta-formát kikenünk. A cseresznyét kimagozzuk, leszárítjuk, és a forma aljára szórjuk. Ráöntjük a tésztát, és rámorzsoljuk a maradék vajat. Meleg sütőben készre sütjük. Langyosan, porcukorral megszórva tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ördög, 2007. dec. 12. 07:34
A gyors cseresznyetorta elkészítési módja és hozzávalói.