Meggyel megszórt kevert süti recept


3 tojás
1,5 pohár kristálycukor
0,5 pohár olaj
ezeket kikeverem, utána hozzátéve
2 pohár liszt
1,5 doboz kefír
1 sütőpor
1 vaníliáscukor
2 üveg magozott meggy
A Meggyel megszórt kevert süti elkészítési módja:
A fenti összetevőket összedolgozzuk, a tésztába ízlés szerint reszelhetünk citromhéjat (én szoktam egy citrom héját), szórhatunk bele kakaót, mazsolát, kókuszreszeléket. Természetesen akkor a meggyet nem szórjuk bele. A masszát kivajazott, liszezett tepsibe öntjuk (egy nagyobb tepsit használok), beleszórjuk a lecsurgatott, magozott meggyet. Nem előmelegített sütőbe tesszük!! Kb. 40 perc alatt komplett készen van. Én villa próbával szoktam megnézni, hogy jó e. Amikor aranybarna a teteje akkor tökéletes. A sütőajtót nem szabad közben kinyitni!!!
Az alap tészta recept nagyon jó, a belevalókat szabadon és ízlés szerint lehet variálni. Még lekvárt is lehet belerakni (kanállal rászórni) ha nincs otthon meggy.
Legutóbb a megmaradt csokimikulásokat is beletördeltem. Nagyon finom lett. Ezentúl is csokival fogom készíteni! :) A meggy savanykás íze és a csoki édes íze nagyon jól kiegészíti egymást.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: azure_, 2010. márc. 18. 07:48
A meggyel megszórt kevert süti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.