Francia melegszendvics recept
A Francia melegszendvics hozzávalói:8 szelet toastkenyér
4 szelet sonka
12 dkg reszelt sajt
2 tükörtojás
a besamelmártáshoz:
1 evőkanál vaj
1 púpozott evőkanál liszt
1 dl tej
csipetnyi frissen reszelt szerecsendió
só, bors
A Francia melegszendvics elkészítési módja:
A besamelhez a vajat olvasszuk meg, keverjük bele a lisztet, süssük néhány percig, majd öntsük fel a tejjel, és forraljuk fel. Fűszerezzük. A kenyérszeletek egyik felét kenjük meg a besamellel és szórjuk meg reszelt sajttal. Tegyünk rá egy szelet sonkát, majd fedjük be a másik szelet kenyérrel. Két adag tetejére kevés besamel és reszelt sajt kerül, a másik két adagéra tükörtojás. Grillben vagy sütőben pár perc alatt készre sül. Kívül ropogós, belül lágyan olvad.
Salátával könnyű, gyors vacsora.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. jan. 19. 07:13
A francia melegszendvics elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.