Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sajttal töltött fasírt recept

Sajttal töltött fasírt recept

A Sajttal töltött fasírt hozzávalói:
1 kg hús darált hús
3 tojás
1 fej vöröshagyma apróra vágva
2-3 gerezd fokhagyma fokhagymanyomón átnyomva
4 zsemle
1 evőkanál pirospaprika
só, őrölt bors
kb. 20 dkg 2x2 centis kockákra vágott sajt (pl. trappista)


A Sajttal töltött fasírt elkészítési módja:
3 tojás A zsemléket langyos vízben megáztatjuk, jól kinyomkodjuk. A húst és a kinyomkodott zsemlét a sajton kívül a többi hozzávalóval összekeverjük, kézzel jól összegyúrjuk. A masszából gombócokat formázunk úgy, hogy minden gombóc közepébe egy-egy kocka sajtot teszünk. A gombócokat bő, közepesen meleg olajban nem túl hirtelen barnára sütjük.

A hús minden oldalról jól fedje be a sajtot, nehogy sülés közben a sajt kifolyjon.


Kategória: Húsételek receptjei


A sajttal töltött fasírt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook