Sajttal töltött fasírt recept
A Sajttal töltött fasírt hozzávalói:1 kg hús darált hús
3 tojás
1 fej vöröshagyma apróra vágva
2-3 gerezd fokhagyma fokhagymanyomón átnyomva
4 zsemle
1 evőkanál pirospaprika
só, őrölt bors
kb. 20 dkg 2x2 centis kockákra vágott sajt (pl. trappista)
A Sajttal töltött fasírt elkészítési módja:
3 tojás A zsemléket langyos vízben megáztatjuk, jól kinyomkodjuk. A húst és a kinyomkodott zsemlét a sajton kívül a többi hozzávalóval összekeverjük, kézzel jól összegyúrjuk. A masszából gombócokat formázunk úgy, hogy minden gombóc közepébe egy-egy kocka sajtot teszünk. A gombócokat bő, közepesen meleg olajban nem túl hirtelen barnára sütjük.
A hús minden oldalról jól fedje be a sajtot, nehogy sülés közben a sajt kifolyjon.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. jan. 17. 07:12
A sajttal töltött fasírt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.