Toszkán kenyérsaláta másként recept

1 gerezd fokhagyma
kb negyed kiló szikkadt kenyér
3-4 apróra vágott paradicsom
1 kígyóuborka, szeletelve
1 vöröshagyma, szeletelve
1 gerezd fokhagyma, fokhagymanyomón átnyomva
egy nagy marék friss bazsalikom, aprítva
3-4 szál friss kakukkfű, aprítva
másfél dl olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
A Toszkán kenyérsaláta másként elkészítési módja:
Az első gerezd fokhagymával kenjük ki a salátástál oldalát. Csipkedjük a kenyeret falatnyi darabokra. Az előkészített tálba tegyünk bele minden hozzávalót és forgassuk össze. Az olajból és az ecetből készítsünk öntetet, locsoljuk a salátára, ismét keverjük át és tálalhatjuk is.
A szikkadt, harmadnapos kenyér az ideális hozzá, ha túl friss a kenyerünk, pirítsuk meg a recepthez.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. szept. 21. 13:10
A toszkán kenyérsaláta másként elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.