Joghurttora recept

A Joghurttora hozzávalói:
12 szelethez:

6 tojás,
12 dkg cukor,
4 dl sűrű joghurt,
5 dkg sima liszt,
15 dkg rétesliszt,
1 csomag sütőpor,
2 evőkanál friss citromlé,
1 evőkanál porcukor

a sziruphoz:

15 dkg cukor,
3 dl víz,
2 evőkanál friss citromlé

a tepsihez:

vaj és liszt


A Joghurttora elkészítési módja:
A cukorsziruphoz összekeverjük a cukrot, a vizet, a citromlevet, és a felére beforraljuk. Kivajazunk, liszttel megszórunk egy 20-30 cm-es magas peremű tepsit. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéből kézi robotgép segítségével, csipetnyi sóval kemény habot verünk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral (akkor jó, ha a cukor teljesen elolvad), majd beledolgozzuk a joghurtot, a lisztet, a réteslisztet, a sütőport, és a citromlevet. Végül beleforgatjuk a habot, és a tepsibe simítjuk. A sütőben 35-40 percig sütjük. A sütőből kivéve még melegen meglocsoljuk a cukorsziruppal. Addig pihentetjük, amíg kihűl. Felszeleteljük, a szeleteket óvatosan kiemeljük a tepsiből, tálcára tesszük, és porcukorral megszórjuk. Tetszőleges, feldarabolt gyümölccsel (pl. ananász, füge, narancs, sárgadinnye) tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A joghurttora elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook