Joghurttora recept
A Joghurttora hozzávalói:12 szelethez:
6 tojás,
12 dkg cukor,
4 dl sűrű joghurt,
5 dkg sima liszt,
15 dkg rétesliszt,
1 csomag sütőpor,
2 evőkanál friss citromlé,
1 evőkanál porcukor
a sziruphoz:
15 dkg cukor,
3 dl víz,
2 evőkanál friss citromlé
a tepsihez:
vaj és liszt
A Joghurttora elkészítési módja:
A cukorsziruphoz összekeverjük a cukrot, a vizet, a citromlevet, és a felére beforraljuk. Kivajazunk, liszttel megszórunk egy 20-30 cm-es magas peremű tepsit. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéből kézi robotgép segítségével, csipetnyi sóval kemény habot verünk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral (akkor jó, ha a cukor teljesen elolvad), majd beledolgozzuk a joghurtot, a lisztet, a réteslisztet, a sütőport, és a citromlevet. Végül beleforgatjuk a habot, és a tepsibe simítjuk. A sütőben 35-40 percig sütjük. A sütőből kivéve még melegen meglocsoljuk a cukorsziruppal. Addig pihentetjük, amíg kihűl. Felszeleteljük, a szeleteket óvatosan kiemeljük a tepsiből, tálcára tesszük, és porcukorral megszórjuk. Tetszőleges, feldarabolt gyümölccsel (pl. ananász, füge, narancs, sárgadinnye) tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. szept. 18. 11:30
A joghurttora elkészítési módja és hozzávalói.