Egyszerű, grízes almás süti recept


20 szelethez:
25 dkg joghurt
10 dkg cukor
10 dkg gríz
10 dkg liszt
7 dkg vaj
3 db alma
2 db tojás
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál sütőpor
1 csokis vaníliás cukor
Az Egyszerű, grízes almás süti elkészítési módja:
Az almát pucold meg, vágd kis darabokra, locsold meg a citrom levével, és szórd meg fahéjjal. A lisztet vegyítsd a búzadarával és a sütőporral. Egy tálban keverd ki a joghurtot a tojásokkal, a vajjal, a cukorral és a vaníliával, majd forgasd hozzá a grízes keveréket. Takard le a tésztát, és pihentesd 30 percig. Amikor a búzadara jól megszívta magát, tedd hozzá az almát, és egyengesd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe. Told előmelegített sütőbe, és 160 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Végezz tűpróbát, ha a süti közepébe szúrt tű vagy fogvájó nem lesz ragacsos, biztosan elkészült.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2018. ápr. 4. 08:31
Az egyszerű, grízes almás süti elkészítési módja és hozzávalói.