Baconben sült csirkecomb recept
60 perc
A Baconben sült csirkecomb hozzávalói:
4 csirkecomb
12 szelet bacon
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
majoránna ízlés szerint
Körethez:
1 kg burgonya
1 ek só
1 csokor petrezselyemzöld
1 tk ételízesítő
1 ek étolaj
A Baconben sült csirkecomb elkészítési módja:
A csirkecombokat megmosom, enyhén sózom és fűszerezem, majd a szalonna szeletekkel körbetekerem. Egy hőálló tálat vagy tepsit étolajjal kikenem, beleteszem a combokat, vizet öntök alá, majd alufóliával lefedem. 200 fokon sütöm fólia alatt, majd leveszem a fóliát, amikor már jó puha és szép pirosra megsütöm. A burgonyát héjában sós vízben megfőzöm, leszűröm és meghámozom, majd kisebb kockákra vágom. Egy evőkanál felhevített étolajon a vágott petrezselyem zöldet átfuttatom. Egy kis ételízesítővel megszórom a krumplit és hozzákevertem a zöldség zöldjét.
(Más körettel is készíthető.)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2018. márc. 29. 12:42
A baconben sült csirkecomb elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.