Bogdányi aprópecsenye recept
60 perc
A Bogdányi aprópecsenye hozzávalói:
60 dkg sertéshús
10 dkg füstölt szalonna
15 dkg füstölt kolbász
15 dkg gomba
só
őrölt fekete bors
2-3 gerezd fokhagyma
0,5 üveg lecsó
1 kg burgonya
A Bogdányi aprópecsenye elkészítési módja:
A húst csíkokra, a szalonnát apró kockákra vágjuk. A szalonnát kisütjük, majd hozzáadjuk a húst is. Sózzuk, borsozzuk és zúzott fokhagymát adunk hozzá. majd a lecsót, kolbászt és a gombát is a húshoz keverjük. Kb 2 dl vizet öntünk alá és megpároljuk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és kisütjük. A pecsenyével összeforgatva tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2018. márc. 22. 08:27
A bogdányi aprópecsenye elkészítési módja és hozzávalói.