Szilvafánk recept

A Szilvafánk hozzávalói:
A tálaláshoz

porcukor
A sütéshez

bőven olaj
A tésztához

1,5 dl tej
csipet só
5 ek liszt
1 tojás

őrölt fahéj
16 kockacukor
16 szem szilva


A Szilvafánk elkészítési módja:
A szilvákat annyira vágjuk be, hogy a magjukat kiemelhessük, de a szemek ne essenek szét. A kockacukrot a fahéjban megforgatjuk, és a szilvamag helyére rakjuk. A tojást a liszttel, a sóval, és a tejjel simára keverjük. Az előkészített szilvákat a sűrű tésztába forgatjuk, majd forró olajban oldalanként 3-3 percig sütjük, közben párszor megforgatjuk. Szűrőlappáttal papírtörlőre szedjük, lecsöpögtetjük. Tálaláskor porcukrot szitálunk a tetejére.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A szilvafánk elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook