Szilvafánk recept
A Szilvafánk hozzávalói:A tálaláshoz
porcukor
A sütéshez
bőven olaj
A tésztához
1,5 dl tej
csipet só
5 ek liszt
1 tojás
őrölt fahéj
16 kockacukor
16 szem szilva
A Szilvafánk elkészítési módja:
A szilvákat annyira vágjuk be, hogy a magjukat kiemelhessük, de a szemek ne essenek szét. A kockacukrot a fahéjban megforgatjuk, és a szilvamag helyére rakjuk. A tojást a liszttel, a sóval, és a tejjel simára keverjük. Az előkészített szilvákat a sűrű tésztába forgatjuk, majd forró olajban oldalanként 3-3 percig sütjük, közben párszor megforgatjuk. Szűrőlappáttal papírtörlőre szedjük, lecsöpögtetjük. Tálaláskor porcukrot szitálunk a tetejére.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. szept. 18. 08:46
A szilvafánk elkészítési módja és hozzávalói.