Rózsafánk (Kata-féle) recept
A Rózsafánk (Kata-féle) hozzávalói:Töltelék
4 evőkanál porcukor
1 vaníliás cukor
10 dkg Rama Sütőmargarin
Tésztája
pici só
2 dkg élesztő
6 kockacukor
2 dl tej
3 tojássárgája
30 dkg liszt
A Rózsafánk (Kata-féle) elkészítési módja:
Tészta: Az összetevőket jól kidolgozzuk, és ha megkelt, jön a töltelék. Töltelék: Minden összeteveőit jól kikeverünk. A megkelt tésztát kinyújtjuk, és mint a bejglibe belekenjük a vajas vagy sütőmargarinos krémet. 15 db-ra vágjuk és kizsírozott vagy sütőmargarinozott tepsiben még egyszer kelesztjük, és utána forró sütőben megsütjük. Melegen isteni finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. szept. 16. 08:37
A rózsafánk (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.