Rácsos almás recept
A Rácsos almás hozzávalói:1 kg alma,
2 dl tej,
30 dkg liszt,
20 dkg porcukor,
1 dkg élesztő,
8 dkg vaj,
5 dkg mazsola,
3 dkg margarin,
2 tojás,
őrölt fahéj,
só
A Rácsos almás elkészítési módja:
Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, 4 dkg olvasztott vajat, 8 dkg porcukrot, 1 tojássárgáját, és annyi langyos tejet adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk. A tésztát addig dolgozzuk, míg hólyagosodni kezd. Tetejét meglisztezzük, letakarjuk, és langyos helyen megkelesztjük. Közben az almát megtisztítjuk és lereszeljük. A maradék vajban megpároljuk, fahéjjal, cukorral ízesítjük, majd hozzákeverjük a mazsolát. A tészta felét kinyújtjuk, margarinnal kikent tepsibe terítjük, és rásimítjuk az almatölteléket. A tészta másik feléből vékony rudakat sodrunk, és berácsozzuk a tészta tetejét. Tojássárgájával megkenjük, és közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. szept. 19. 11:42
A rácsos almás elkészítési módja és hozzávalói.