Gyros pita tk. liszből recept
Kalóriaszegény
A Gyros pita tk. liszből hozzávalói:
Gyros pita tk. liszből:
Hozzávalók:
4 bögre tk. liszt
1 csomag szárított élesztő
1 1/4 bögre meleg víz
1/2 ek. só
A Gyros pita tk. liszből elkészítési módja:
Elkészítés: 1. 2 bögre lisztet összekeverjük a sóval, az élesztővel és hozzáadjuk a vizet 2. a maradék lisztet folyamatosan adagoljuk, hogy a tészta szépen összeálljon, ne ragadjon, gyúrható legyen (nem is biztos, hogy kell az összes liszt) 3. szétszedjük a tésztát egyforma nagyságú golyókra. én 5 felé szedtem, hogy szép nagy piták legyenek. 4. kinyújtjuk a golyókat kb fél cm vastaggá, és rátesszük sütőpapírral kibélelt tepsire, amin hagyjuk kelni fél óráig. elég, ha épp nem érnek össze, mert széltében nem növekszenek. 5. amíg kelnek, begyújtjuk a sütőt, h jó forró legyen, mert 250 fokosra fel kell melegíteni. 6. mielőtt betesszük a sütőbe, meg kell fordítani a körlapokat, meg úgy fog tudni felpúposodni. 7. betesszük a sütőbe, és a nagyon forró sütőben 5-6 percig sütjük. ezalatt szépen felpúposodnak, akkor jó. 8. kivesszük, és lehet is megtölteni, majd enni. 9. ami nem fogy el, azt érdemes zacskóba tenni, hogy ne száradjon ki.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: wendy74, 2010. szept. 1. 10:27
A gyros pita tk. liszből elkészítési módja és hozzávalói.