Kivis tejszínes, tejfölös krémes kocka recept
A Kivis tejszínes, tejfölös krémes kocka hozzávalói:A tésztához
10 dkg olvasztott vaj
10 dkg cukor
4 db tojás
7 dkg finomliszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
0,5 csomag sütőpor
A krémhez
2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
400 g tejföl (piros dobozos)
1 habfixáló
3 ek porcukor
1 kisebb citom leve
4 db kivi
A tetejére
1 csomag tortazselé (színtelen)
2,5 dl víz
1 ek cukor
pár csepp citromlé
A Kivis tejszínes, tejfölös krémes kocka elkészítési módja:
Elkészítése: A tészta elkészítése: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a tojássárgákat és az olvasztott vajat. A lisztet a kakaóval és a sütőporral elkeverjük, majd hozzáadjuk az előző masszához. Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd beleöntjük a tésztát és 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Kiborítjuk egy tálcára, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt és visszafordítjuk. A krém elkészítése: A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd a tejföllel, a habfixálóval és a citrom levével kihabosítjuk. A tésztát visszatesszük a tepsibe, majd rákenjük a krémet. Díszítés: A kiviket megpucoljuk, majd tojásszelővel felszeletjük és a krémre sorakoztatjuk. A tortazselét a cukorral, a citromlével és a vízzel felforraljuk, majd langyosra hűtjük és a sütire csurgatjuk. Hűtőbe tesszük egy órára, majd szeleteljük. Tipp: Nagyon kellemes, üde íze van. Más gyümölccsel is készíthető.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. márc. 2. 06:46
A kivis tejszínes, tejfölös krémes kocka elkészítési módja és hozzávalói.