Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kávés mascarponetorta recept

Kávés mascarponetorta recept

A Kávés mascarponetorta hozzávalói:
A tésztához:
8 tojás,
kis só,
15 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
2 evőkanál erős, hideg, főzött kávé,
1 citrom reszelt héja,
20 dkg darát dió vagy mogyoró,
13 dkg liszt,
fél teáskanál sütőpor,
a tészta meglocsolásához hideg kávé.

A töltelékhez:
50 dkg mascarpone,
5-6 evőkanál tej,
1 evőkanál citromlé,
2 dl habtejszín,
3 csomag vaníliás cukor,
2 evőkanál reszelt csoki.


A Kávés mascarponetorta elkészítési módja:
A tortalapot készítsd el, és egy napot hagyd állni. A kávét főzd le először. A sütőt melegítsd 170 fokra (légkeverésest 150 fokra). A tojásokat válaszd szét, a fehérjét verd habbá, add hozzá a sót és a cukor 1/3-át. A tojások sárgáját keverd a maradék cukorral és a vaníliás cukorral habosra, tedd bele a kávét és a citromhéjat. Keverd hozzá a diós lisztet, majd a legvégén keverd bele a habot óvatosan, hogy ne törjön össze. A kivajazott, zsemlemorzsázott kerek tepsibe öntsd bele a masszát, és tedd be a legalsó!!! rácsra, majd 1 órát süsd. Ha megvan, vedd ki, és hagyd kicsit hűlni, majd borítsd ki egy tányérra. Hagyd egy napot pihenni. A krémet másnap készítsd el. A mascarponét keverd össze a tejjel és a citromlével, majd a vaníliás cukrot és a csokoládét is tedd bele. Ha ez megvan, vágd 3 részre a tortalapot, locsold meg a legalsót kávéval, kend rá a tortakrém 2/5-ét, majd helyezd rá a második lap, kend el rajta a tortakrém 2/5-ét, helyezd rá a legfelső lapot, végül a maradék krémmel kend le a tortát.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kávés mascarponetorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook