Kávés mascarponetorta recept
A Kávés mascarponetorta hozzávalói:A tésztához:
8 tojás,
kis só,
15 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
2 evőkanál erős, hideg, főzött kávé,
1 citrom reszelt héja,
20 dkg darát dió vagy mogyoró,
13 dkg liszt,
fél teáskanál sütőpor,
a tészta meglocsolásához hideg kávé.
A töltelékhez:
50 dkg mascarpone,
5-6 evőkanál tej,
1 evőkanál citromlé,
2 dl habtejszín,
3 csomag vaníliás cukor,
2 evőkanál reszelt csoki.
A Kávés mascarponetorta elkészítési módja:
A tortalapot készítsd el, és egy napot hagyd állni. A kávét főzd le először. A sütőt melegítsd 170 fokra (légkeverésest 150 fokra). A tojásokat válaszd szét, a fehérjét verd habbá, add hozzá a sót és a cukor 1/3-át. A tojások sárgáját keverd a maradék cukorral és a vaníliás cukorral habosra, tedd bele a kávét és a citromhéjat. Keverd hozzá a diós lisztet, majd a legvégén keverd bele a habot óvatosan, hogy ne törjön össze. A kivajazott, zsemlemorzsázott kerek tepsibe öntsd bele a masszát, és tedd be a legalsó!!! rácsra, majd 1 órát süsd. Ha megvan, vedd ki, és hagyd kicsit hűlni, majd borítsd ki egy tányérra. Hagyd egy napot pihenni. A krémet másnap készítsd el. A mascarponét keverd össze a tejjel és a citromlével, majd a vaníliás cukrot és a csokoládét is tedd bele. Ha ez megvan, vágd 3 részre a tortalapot, locsold meg a legalsót kávéval, kend rá a tortakrém 2/5-ét, majd helyezd rá a második lap, kend el rajta a tortakrém 2/5-ét, helyezd rá a legfelső lapot, végül a maradék krémmel kend le a tortát.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2009. jan. 30. 15:29
A kávés mascarponetorta elkészítési módja és hozzávalói.