Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Zöldbableves almával és füstölt bordaporccal recept

Zöldbableves almával és füstölt bordaporccal recept

A Zöldbableves almával és füstölt bordaporccal hozzávalói:
50 dkg friss zöldbab
2 db kisebb vöröshagyma
2 evőkanál ét olaj
4 gerezd fokhagyma
1 nagy pohár (375 g) 12%-os tejföl
2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
50 dkg füstölt bordaporc (oldalas)
1 evőkanál ételízesítő
1 evőkanál cukor
1 db alma
3 sárgarépa
3 fehérrépa
4 db tojás
ecet


A Zöldbableves almával és füstölt bordaporccal elkészítési módja:
A babot megmosom, végeit ledarabolom, és 3cm-es darabokra felvágom. A hagymákat megtisztítom és összevágom. A zöldségeket meghámozom, felkarikázom. Az almát megmosom, 2 cm-es szeletekre vágom, a magházat eltávolítom, majd felkockázom. A tojásokat alaposan megmosom! A bordaporcot összevágom 3 cm-es darabokra, majd leöblítem. Az olajon megdinsztelem a hagymákat, majd hozzáadom a babot és a porcot, felöntöm vízzel, ezután ízesítem. A bab félfövésekor hozzáadom a répákat, a tojásokat és az almát. A tejfölhöz hozzákeverem a lisztet, és ha megfőtt az étel, hozzákeverem a sűrítést, egyet forralok rajta. A tojásokat kiszedem, lehéjazom, majd hosszában kettévágom. A levest ízlés szerint savanyítom az ecettel.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A zöldbableves almával és füstölt bordaporccal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook