Gyümölcsös zakuszka recept
A Gyümölcsös zakuszka hozzávalói:3 kg kápiapaprika
1,5 kg vöröshagyma
5 dl olaj
4 nagy birsalma
4 savanykás alma
4 nagyobb körte
1 l paradicsomlé
só
bors
babérlevél
2 kanál ecet
A Gyümölcsös zakuszka elkészítési módja:
A kápiapaprikát megsütöttem, mepucoltam, turmixoltam, közben a hagymát összedaraboltam, és az olajon megdinszteltem. Amíg a hagyma üvegesedett, a paprika sült, addig meghámoztam és a reszelő nagy lyukán lereszeltem a birsalmákat. Az almákat és a körtéket csak reszeltem, nem hámoztam. Amikor a hagyma csillogóra fényesedett, rázuhintottam a reszelt gyümölcsöket, és gyakori kevergetés mellett párolgattam tovább. Sóztam, borsoztam, babérleveleztem a masszát, ráöntöttem a paprikapasztát, felöntöttem a paradicsomlével, és gyakori kevergetés mellett vagy jó órácskát, másfelet főzögettem. Közben gyakran kóstolgattam, végezetül hozzáöntöttem a fehérborecetet is. Sóból ízlés szerint, borsból legalább 10 grammot, babérlevélből minimum 10 levelet. Alaposan kimosott, mikróban 3-4 percig megforgatott üvegekbe töltöttem, vizesdunszt, szárazdunszt, aztán fel a kamra polcaira.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. okt. 8. 22:33
A gyümölcsös zakuszka elkészítési módja és hozzávalói.