Gyümölcsös céklasaláta recept
A Gyümölcsös céklasaláta hozzávalói:1 db cékla
2 db alma
1-2 fürt szőlő
2 marék dió
Az öntethez:
1-2 evőkanál tejföl
1 evőkanál majonéz
1-2 evőkanál méz
csipet só
A Gyümölcsös céklasaláta elkészítési módja:
A céklát és az almát hámozzuk meg, majd egy nagyobb lukú reszelőn reszeljük le. A szőlőt szemezzük le. A diót tördeljük kicsit össze. Az összetördelt diót egy teflon serpenyőbe állandó keverés mellett pörköljük meg (vegyük kicsire a lángot, nehogy megégjen a dió). Amikor már kellően megpörkölődött, öntsük ki a serpenyőből, és hűtsük ki teljesen. A tejfölt, a majonézt, a mézet és egy csipet sót keverjünk simára. Egy tálba tegyük bele a lereszelt almát és céklát, a leszemezett szőlőt és a pörkölt dió felét. Ezután öntsük rá a tejfölös-majonézes keveréket, és alaposan keverjük össze. Hagyjuk legalább 1 órát állni, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt a saláta tetejét szórjuk meg a maradék pörkölt dióval, és úgy kínáljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. okt. 10. 16:59
A gyümölcsös céklasaláta elkészítési módja és hozzávalói.