Csirkés Caesar saláta (6 személyre) recept
20 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
145 kcal
5 gramm
4 gramm
A salátához:
45 dkg csirkemellfilé
30 dkg jégsaláta
2 evőkanál reszelt parmezán sajt
Az öntethez:
2 evőkanál light majonéz
1/4 csésze sovány tejföl
1/4 csésze 0 %-os tej
2 evőkanál citromlé
1/2 teáskanál szárított mustármag
3 evőkanál reszelt parmezánsajt
1/4 teáskanál só
őrölt feketebors
A Csirkés Caesar saláta (6 személyre) elkészítési módja:
1. Előkészítjük a grillsütőt. Egy közepes tálban összekeverjük az öntet alapanyagokat. 1/2 csésze öntetet külön teszünk. 2. A csirkemelleket az öntetbe (páclé) tesszük és 15 percig hűtőben tároljuk. 3. A húst kivesszük a pácléből és oldalanként 5-6 percig készre grillezzük. A grillezett csirkemelleket csíkokra vágjuk. 4. Egy nagy tálban összekeverjük a salátát és a sajtot. Leöntjük a félretett öntettel és megkeverjük. (Az öntetett lehet külön is tálalni!) 5. A salátát 6 tányérra szétosztjuk, tetejére kerülnek a csirkemell csíkok. (Ha a csirkét másként sütjük, mint grillben, természetesen a tápanyagérték is több lesz.)
1 adag:
Összes zsír 5g
Koleszterin 53mg
Nátrium 265mg
Összes szénhidrát 4mg
Fehérje 21 g
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Chrissy28, 2010. aug. 3. 23:31
A csirkés caesar saláta (6 személyre) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.