Karfiol saláta recept
35 perc
A Karfiol saláta hozzávalói:
1 nagy karfiol
50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, zeller, fehérrépa, karalábé)
30 dkg gépsonka
1 nagy pohár tejföl
reszelt sajt
kevés petrezselyemzöld
só, bors
A Karfiol saláta elkészítési módja:
Megtisztítjuk a zöldségeket és egészben, sós- vagy ételízesítővel elkavart vízben majdnem készre főzzük. Ezt követően hozzáadjuk az alaposan megmosott, rózsáira szedett karfiolt is, majd együtt készre főzzük. Leszűrjük a zöldségeket, hagyjuk kihűlni, kis kockákra vágjuk és elkavarjuk a karfiollal. Sózzuk, borsozzuk a tejfölt, kavarjuk bele a kis darabokra vágott gépsonkát és a finomra vágott petrezselyemzöldet. A zöldségeket halmozzuk egy tálba és öntsük le tejfölös keverékkel.
Pirítós kenyérrel és reszelt sajttal megszórva kínáljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. júl. 23. 12:36
A karfiol saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.