Karalábé-krémleves baconnel és garnélarákkal recept
A Karalábé-krémleves baconnel és garnélarákkal hozzávalói:2 személynek:
1 db karalábé zöldjével
1 db krumpli
2 szelet bacon
4 db garnélarák
petrezselyem
tej
főzőtejszíin
fehérbor
só
őrölt feketebors
marhahúsleveskocka
őrölt pirospaprika
olívaolaj
chiliszósz
A Karalábé-krémleves baconnel és garnélarákkal elkészítési módja:
A karalábét, a krumplit és a hagymát megpucolom, kockára vágom, a leveleket darabolom. Kisebb leveleket félreteszek. A garnélákat olívaolaj, pirospaprika, bors és chili keverékében marinálom. Egy edényben olívaolajon megdinsztelem a zöldségeket, vágok bele petrezselymet, majd adok hozzá 4 dl vizet, fűszerezem, elkezdem főzni. Amikor majdnem kész, öntök hozzá tejszínt és bort. Botmixerrel összekeverem. Közben a bacont szeletelem, megsütöm, hozzáadom a garnélát, 2-3 percig sütöm mindkét oldalán. Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek bele garnélát, szalonnát, kicsi karalábélevelet, frissen őrölt borssal meghintem.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. okt. 3. 20:43
A karalábé-krémleves baconnel és garnélarákkal elkészítési módja és hozzávalói.