GM kakaós csiga recept
A GM kakaós csiga hozzávalói:tésztához:
300 g gluténmentes lisztkeverék (pl. Naturbit)
60 g margarin (vagy vaj)
80 g barna cukor
pici só
1,5 dl tej (az eredeti receptben víz szerepelt, akkor tejmentes is)
2 dkg élesztő
a krémhez:
40 g margarin (az eredeti recept olajat írt, lehet, hogy azzal is működik)d
40 g porcukor
2 ek jó minőségű kakaópor
A GM kakaós csiga elkészítési módja:
A tejben felfuttatjuk az élesztőt pici cukorral. Tálba tesszük a lisztet, a sót, és elmorzsoljuk a margarinnal. Beleöntjük a tejet is, majd a robotgép spiráljával (kevésbé ragad) vagy kézzel tésztát gyúrunk. Picit ragadós lesz. Rögtön kinyújtjuk és megkenjük a krémmel. Lehet két részletben is nyújtani, akkor ilyen kicsi csigák lesznek, de ez ízlés kérdése. Feltekerjük, másfél-két ujjnyi vastagra szeleteljük és sütőpapíros tepsibe tesszük. Kelesztjük még 20 percet. Előmelegített sütőben kisütjük. sütési hőfok: 220 °C
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: everest, 2011. szept. 19. 22:00
A gm kakaós csiga elkészítési módja és hozzávalói.