Őzgerincben formált birsalmasajt recept
Az Őzgerincben formált birsalmasajt hozzávalói:birsalma
cukor
citrom
fahéj
(dió)
Az Őzgerincben formált birsalmasajt elkészítési módja:
A birsalmákat teljesen tisztára megmossuk, én egy erre a célra használt körömkefével tettem meg a tisztítást. Kivágjuk a hibás részeket, és egészben feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. Főzési idő kb. 30 perc. Amikor puhára főtt, eltávolítjuk a nem kívánt részeket, magházát, azután összeturmixoljuk, és újra feltesszük főni a cukorral (1 kg péphez 70 dkg cukrot számolunk, de függ attól, mennyire érett a birs), és legalább negyed óráig lassú tűzön főzzük. Az aromája és a színe miatt teszünk bele egy evőkanál citromlevet, fahéjat, ízlés szerint ízesítsük. A sűrű masszát nem túl forrón fóliával kibélelt őzgerinc formába öntjük, és hagyjuk dermedni legalább 1 napot. A formából kiborítva hagyjuk szikkadni, amíg ki nem szárad, közben megforgatjuk, előbb szárad. Alufóliába csomagolva jó ideig eláll.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. okt. 18. 19:48
Az Őzgerincben formált birsalmasajt elkészítési módja és hozzávalói.