Palacsintatésztába tekert mézes csilis csirkemell recept
A Palacsintatésztába tekert mézes csilis csirkemell hozzávalói:Hozzávalók:
olívaolaj
csirkemell
3 cső kukorica, vagy konzerv
chili
maci méz
sajt
jégsaláta
liszt
8 db tojás
petrezselyem
1 l tej
fehérbors
lila hagyma
só
A Palacsintatésztába tekert mézes csilis csirkemell elkészítési módja:
A lilahagymát olívaolajon kevergetjük kicsit, majd beletesszük az apróra vágott csirkemellet. Fontos, hogy kis darabokra vágjuk a csirkét, hogy ne szakítsa szét a palacsintatésztát. Beletesszük a kukoricát legjobb a frissen főzött kukoricacső, de egyszerűbb a konzerv. Sózzuk, borsozzuk (világos ételekhez fehér borsot,sötéthez feketét adjunk), kevés chilit tegyünk bele, és pár evőkanál mézet. Ezeket együtt összepirítjuk, majd végül hozzáadjuk a sajtot. Elkészítjük a palacsintatésztát: 1/3 l tejhez 2/3 l szódát adjunk. 5 tojást hozzá, és annyi lisztet, hogy csomómentesen el tudjuk keverni. Tegyünk bele kevés olajat, hogy megelőzzük a leragadást. Ha vastag lesz a tészta, adjunk hozzá még szódát. A palacsintatésztába beleszórjuk az összeaprított petrezselymet. Ha akkor szórjuk rá, mikor a tészta első oldala már majdnem jó, és a fordítás előtt vagyunk, szebben látszik majd kívülről, és szépen díszít is. Természetesen mikor beletöltjük a tölteléket, a petrezselymes oldal kerüljön kívülre. Köretnek ízlés szerint bármit tehetünk hozzá, talán egy könnyű saláta azonban jobb lehet hozzá. Sima egyszerű saláta hozzá: madárbegy saláta, paradicsom, kígyóuborka.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2018. febr. 12. 08:24
A palacsintatésztába tekert mézes csilis csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.