Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almatorta fahéjmártással recept

Almatorta fahéjmártással recept

Az Almatorta fahéjmártással hozzávalói:
4 tojás,
vele azonos súlyú vaj,
cukor,
liszt,
és még egy tojás,
csipet só,
2 alma,
csipet fahéj,
csipet reszelt citromhéj.

A mártáshoz:
fél csomag vaníliás pudingpor,
tej,
fahéj,
cukor.


Az Almatorta fahéjmártással elkészítési módja:
A vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk az 5 tojás sárgáját, tovább keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sót, a fahéjat, a reszelt citromhéjat és jól eldolgozzuk. A meghámozott, felkockázott almát a masszába tesszük, és a kemény habbá vert 5 tojás fehérjét lazán a tésztához keverjük. A masszát kilisztezett tortaformában, előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. (kb. 35-40 perc) A pudingból, a cukorból és a tejből híg krémet készítünk, és fahéjjal ízesítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almatorta fahéjmártással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook