Domada recept
A Domada hozzávalói:500 gramm bárány-, marha-vagy csirkehús kockára vágva,
2 evőkanál apróra vágott vöröshagyma,
4 evőkanál mogyoróvaj,
1 doboz paradicsompüré,
1 paprika kockára vágva,
sárgarépa kockára vágva,
3 burgonya kockára vágva,
1 félbe vágott cukkini és padlizsán,
1 liter húsleves,
fekete bors,
só.
A Domada elkészítési módja:
A húst pirítsd meg egy serpenyőben, majd vedd ki belőle. Ugyanebben a tálban dinszteld meg a hagymát és a felvágott zöldségeket, ezután keverd hozzá a konzervparadicsomot, a húst és öntsd rá a levest. A mogyoróvajat keverd ki pár kanál vízzel, és ezt is tedd a serpenyőbe, majd főzd kb. másfél óráig, amíg a hús megfő. A domadát tálalhatod kuszkusszal, basmati rizzsel.
Gambia egyik legismertebb étele a domada, amelyet mogyoróvajas mártással tálalnak.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2018. febr. 7. 07:50
A domada elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.