Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Sonkával töltött batyu recept

Sonkával töltött batyu recept

A Sonkával töltött batyu hozzávalói:
20 dkg liszt
12 dkg margarin
3 dkg élesztő
0,5 - 1 dl tej
1 mokkáskanálnyi cukor
1 tojás
15 dkg sonka vagy maradék sült hús
tejföl
só, bors
kevés petrezselyem


A Sonkával töltött batyu elkészítési módja:
Töltelék: darált sonka/sült hús, kevés bors, 3 kanál tejföl, apróra vágott petrezselyem. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, csipet sóval, eldolgozzuk a cukrozott tejben megfuttatott élesztővel. A tésztát késhát vékonyságúra nyújtjuk, négyzetekre vágjuk, közepükre halmozzuk a tölteléket, a sarkait összefogva batyukat formálunk és nem túl közel egymáshoz sütőlemezre tesszük. Kb. fél órát kelni hagyjuk, tojással megkenjük, és előmelegített sütőben 5 percig erős lángon, majd 15-20 percig közepes lángon aranysárgára sütjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A sonkával töltött batyu elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook