Sonkával töltött batyu recept
A Sonkával töltött batyu hozzávalói:20 dkg liszt
12 dkg margarin
3 dkg élesztő
0,5 - 1 dl tej
1 mokkáskanálnyi cukor
1 tojás
15 dkg sonka vagy maradék sült hús
tejföl
só, bors
kevés petrezselyem
A Sonkával töltött batyu elkészítési módja:
Töltelék: darált sonka/sült hús, kevés bors, 3 kanál tejföl, apróra vágott petrezselyem. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, csipet sóval, eldolgozzuk a cukrozott tejben megfuttatott élesztővel. A tésztát késhát vékonyságúra nyújtjuk, négyzetekre vágjuk, közepükre halmozzuk a tölteléket, a sarkait összefogva batyukat formálunk és nem túl közel egymáshoz sütőlemezre tesszük. Kb. fél órát kelni hagyjuk, tojással megkenjük, és előmelegített sütőben 5 percig erős lángon, majd 15-20 percig közepes lángon aranysárgára sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. febr. 13. 23:01
A sonkával töltött batyu elkészítési módja és hozzávalói.