Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Sonkás-gombás batyu recept

Sonkás-gombás batyu recept

A Sonkás-gombás batyu hozzávalói:
Tésztához:
40 dkg liszt,
15 dkg margarin,
3 dkg élesztő,
2 dl tej,
1 mokkáskanálnyi cukor,
1 tojás,
1 csapott ek só,

Töltelékhez:
10 dkg gomba,
15 dkg gépsonka,
1 csokor petrezselyem zöldje,
kevés bors,
3 ek tejföl,
2 dkg vaj,
só,


A Sonkás-gombás batyu elkészítési módja:
Töltelék: A gombát a sonkát és a petrezselymet apróra vágjuk. A vajon megpároljuk a gombát és a sonkát, Sóval, borssal ízesitjük , majd belekeverjük a petrezselymet és a tejfölt. Tészta: A tésztához a margarint eldolgozzuk a liszttel, tojással cukorral és a sóval.A 2 mm vastagra nyújtott tésztából csipkés szélü négyzeteket szaggatunk. Középre halmozzuk a tölteléket és felhajtogatva a négy sarkát középen összefogjuk a tésztát. 30 percig pihentetjük, majd tepsibe tesszük és megsütjük.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A sonkás-gombás batyu elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook