Sonkás-gombás batyu recept
A Sonkás-gombás batyu hozzávalói:Tésztához:
40 dkg liszt,
15 dkg margarin,
3 dkg élesztő,
2 dl tej,
1 mokkáskanálnyi cukor,
1 tojás,
1 csapott ek só,
Töltelékhez:
10 dkg gomba,
15 dkg gépsonka,
1 csokor petrezselyem zöldje,
kevés bors,
3 ek tejföl,
2 dkg vaj,
só,
A Sonkás-gombás batyu elkészítési módja:
Töltelék: A gombát a sonkát és a petrezselymet apróra vágjuk. A vajon megpároljuk a gombát és a sonkát, Sóval, borssal ízesitjük , majd belekeverjük a petrezselymet és a tejfölt. Tészta: A tésztához a margarint eldolgozzuk a liszttel, tojással cukorral és a sóval.A 2 mm vastagra nyújtott tésztából csipkés szélü négyzeteket szaggatunk. Középre halmozzuk a tölteléket és felhajtogatva a négy sarkát középen összefogjuk a tésztát. 30 percig pihentetjük, majd tepsibe tesszük és megsütjük.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: zsuzsi18, 2009. febr. 4. 18:48
A sonkás-gombás batyu elkészítési módja és hozzávalói.