Sonkás vagy gombás batyu recept
A Sonkás vagy gombás batyu hozzávalói:20 dkg liszt,
12 dkg margarin,
3 dkg élesztő,
kb. 0,5 - 1 dl tej,
1 mokkáskanálnyi cukor,
1 tojás,
10 dkg gomba vagy 10 dkg gépsonka,
kevés petrezselyem.
A Sonkás vagy gombás batyu elkészítési módja:
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, és eldolgozzuk a cukrozott tejben megfuttatott élesztővel. A késhát vékonyságúra kinyújtott tésztából kerek darabokat szaggatunk, közepükre halmozzuk a tölteléket, csipkés szélűre mintázva visszahajtogatjuk a tésztát, kb. fél órát hagyjuk kelni, majd tojással megkenjük, és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Töltelék: 10 dkg darált gépsonka (lehet maradék sült hús is), kevés bors, 3 kanál tejföl. (Vagy kevés vajon megpárolt, apróra vágott gomba, csipet só, kevés bors, három kanál tejföl és apróra vágott petrezselyem.)
Figyelem: Ha gombát használunk, a tésztát aznap fogyasszuk el!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2011. máj. 29. 21:30
A sonkás vagy gombás batyu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.