Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Boros-mézes rebarbaramártás recept

Boros-mézes rebarbaramártás recept

A Boros-mézes rebarbaramártás hozzávalói:
4 szál rebarbara
1 evőkanál olaj vagy vaj
csipet só
1-1,5 dl fehérbor
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
1 evőkanál méz
1-2 evőkanál cukor
1-1,5 dl tejföl vagy tejszín
2 csapott evőkanál liszt


A Boros-mézes rebarbaramártás elkészítési módja:
A megpucolt rebarbarát kb. 1 cm-es darabokra vágjuk. Olajon vagy vajon párolni kezdjük, csipet sóval meghintve, hogy levet eresszen. Őrölt szegfűszeggel, őrölt fahéjjal ízesítjük, felöntjük a fehérborral, és hozzáadjuk a mézet is. Lefedve 8-10 percig pároljuk, néha megkeverve. Kevés vízzel felengedjük, ha kell, cukorral édesítjük. Tejszínes vagy tejfölös habarással sűrítjük. recept: Gólyanéni


Kategória: Egytálételek receptjei


A boros-mézes rebarbaramártás elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook