Boros-mézes rebarbaramártás recept
A Boros-mézes rebarbaramártás hozzávalói:4 szál rebarbara
1 evőkanál olaj vagy vaj
csipet só
1-1,5 dl fehérbor
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
1 evőkanál méz
1-2 evőkanál cukor
1-1,5 dl tejföl vagy tejszín
2 csapott evőkanál liszt
A Boros-mézes rebarbaramártás elkészítési módja:
A megpucolt rebarbarát kb. 1 cm-es darabokra vágjuk. Olajon vagy vajon párolni kezdjük, csipet sóval meghintve, hogy levet eresszen. Őrölt szegfűszeggel, őrölt fahéjjal ízesítjük, felöntjük a fehérborral, és hozzáadjuk a mézet is. Lefedve 8-10 percig pároljuk, néha megkeverve. Kevés vízzel felengedjük, ha kell, cukorral édesítjük. Tejszínes vagy tejfölös habarással sűrítjük. recept: Gólyanéni
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2011. máj. 27. 07:01
A boros-mézes rebarbaramártás elkészítési módja és hozzávalói.