Vaníliatorta recept

Elkészítési idő 45 perc

A Vaníliatorta hozzávalói:
15 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
1/2 csomag sütőpor
20 dkg vaj + a formához
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál rum
4 tojás
A krémhez:
1 csomag főzhető vaníliaízű pudingpor
1/2 l tej
8 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg vaj
A díszítéshez:
20 dkg vágott pisztácia
50 szem cukortojás


A Vaníliatorta elkészítési módja:
A lisztet összekeverjük az étkezési keményítővel és a sütőporral. Habosra keverjük a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a rumot. Egymás után beledolgozzuk a tojásokat, végül beleszitáljuk a lisztes keveréket. Alaposan összekeverjük, és a kivajazott, előmelegített torta formába öntjük. Az előmelegítettt sütő alsó rácsán - 180 C-fok (gázsütő 2. fokozat) kb. 50 percig sütjük (tűpróba). Kivesszük, rácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni. A krémhez a vaníliás pudingot megfőzzük a csomagoláson leírtak szerint a tejjel, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Hagyjuk kihűlni. Gyakran megkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg a teteje. A vajat habosra keverjük, kanalanként beledolgozzuk a pudingot. A tortát vízszintesen három lapra vágjuk, és megkenjük a krém bő felével. Egymásra illesztjük a lapokat, félreteszünk 2 evőkanálnyi krémet, és a koszorút mindenütt bevonjuk a maradék krémmel. Megszórjuk a pisztáciával. A félretett krémet csillagcsőrös habzsákba töltjük, és habrózsákat nyomunk a koszorú tetejére. A habrózsákra cukorkákat teszünk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A vaníliatorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook