Fahéjas túrógombóc recept

1/2 kg túró
4 tojás
15 dkg vaj
csipet só
20 dkg búzadara
4 dl tejföl
zsemlemorzsa
porcukor, fahéj ízlés szerint
A Fahéjas túrógombóc elkészítési módja:
A túrót elkeverjük a puha vajjal, búzadarával, a tojássárgájával, majd 45 percig pihentetjük hideg helyen. Óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjéket, s forró vízbe dobjuk őket. Megvárjuk, hogy a gombócok feljöjjenek a víz tetejére, várunk 1-2 percet, szűrőkanállal kiszedjük és pirított zsemlemorzsában meghempergetjük, majd fahéjas tejföllel leöntjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. febr. 11. 22:55
A fahéjas túrógombóc elkészítési módja és hozzávalói.