Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Fahéjas túrógombóc recept

Fahéjas túrógombóc recept

A Fahéjas túrógombóc hozzávalói:
1/2 kg túró
4 tojás
15 dkg vaj
csipet só
20 dkg búzadara
4 dl tejföl
zsemlemorzsa
porcukor, fahéj ízlés szerint


A Fahéjas túrógombóc elkészítési módja:
A túrót elkeverjük a puha vajjal, búzadarával, a tojássárgájával, majd 45 percig pihentetjük hideg helyen. Óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjéket, s forró vízbe dobjuk őket. Megvárjuk, hogy a gombócok feljöjjenek a víz tetejére, várunk 1-2 percet, szűrőkanállal kiszedjük és pirított zsemlemorzsában meghempergetjük, majd fahéjas tejföllel leöntjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A fahéjas túrógombóc elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook