Árvácska sütemény recept
Az Árvácska sütemény hozzávalói:Barna tészta
6 db tojás
6 ek cukor
2 tasak csokoládés pudingpor
1 csomag sütőpor
1 púpozott ek finomliszt
Sárga tészta
3 db tojás
3 ek cukor
1 tasak vaníliás pudingpor
1 teáskanál sütőpor
1 csapott ek finomliszt
4 csepp sárga ételfesték
Rózsaszín tészta
3 db tojás
3 ek cukor
1 tasak puncs pudingpor
1 teáskanál sütőpor
1 púpozott ek finomliszt
4 csepp piros ételfesték
Krém
5 db tojás
5 púpozott ek cukor
5 púpozott ek finomliszt
1 csomag vaníliás cukor
5 dl tej
20 dkg vaj
3 ek cukrozatlan kakaópor
Cukormáz
12 púpozott ek porcukor
3 ek víz (krémesnek kell lennie)
Az Árvácska sütemény elkészítési módja:
Barna tészta 35x40 cm-es tepsire lesz szükségünk. Kivajazzuk, és beszórjuk liszttel, majd félretesszük. Szétválasztjuk a 6 tojást. A fehérjéket felverjük 3 kanál cukorral. A sárgáját is felverjük kemény habosra a maradék 3 kanál cukorral. A lisztet, sütőport és a csokoládépudingot összekeverjük egy tálkában. Szép óvatosan összekeverjük a sárgáját a fehérjével, majd hozzászórjuk lassan a lisztes, pudingporos, sütőporos egyveleget. Kiöntjük az előre bevajazott tepsibe, és 180 fokon megsütjük. Ha megsült, a hosszabbik felénél feltekerjük egy konyharuha segítségével. Sárga tészta Egy őzgerincformát kivajazunk, és beszórjuk liszttel. A tojásokat kettéválasszuk. Fehérjét felverjük 1,5 ek. cukorral. A sárgáját is felverjük habosra a maradék 1,5 ek. cukorral. A vanília pudingot, a lisztet és a sütőport összekeverjük egy külön tálban. Fehérjét és a sárgáját összekeverjük szép lassú mozdulatokkal, majd hozzáadjuk a lisztes, puncspudingos, sütőporos egyveleget. A legvégén a 4 csepp ételfestéket is. Kiöntjük az előre megvajazott formába, és 180 fokon megsütjük. Rózsaszín tészta Egy őzgerincformát kivajazunk, és beszórjuk liszttel. A tojásokat kettéválasztjuk. Fehérjét felverjük 1.5 ek. cukorral. A sárgáját is felverjük habosra a maradék 1.5 ek. cukorral. A puncspudingot, a lisztet és a sütőport összekeverjük egy külön tálban. Fehérjét és a sárgáját összekeverjük szép lassú mozdulatokkal, majd hozzáadjuk a lisztes, pudingporos, sütőporos egyveleget. A legvégén a 4 csepp ételfestéket is. Kiöntjük az előre megvajazott formába, és 180 fokon megsütjük. Krém Az 5 tojással összekeverjük a lisztet és a cukrot egy lábosban, majd szép lassan a tejet hozzáadagoljuk, és felfőzzük, majd a vaníliás cukrot hozzáadjuk. Majd ha kihűlt a krém, hozzákeverjük a vajat. Elfelezzük a krémet, és az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport. Összeállítás Ha kihűlt mindegyik piskóta, akkor a barna tekercset megkenjük a fehér krémmel. A sárga piskótát és a rózsaszínt hosszában félbevágjuk. Egymásmellé teszünk 2 csíkot, és összeragasztjuk őket a barna krémmel, majd megkenjük a maradék krémmel a tetejüket, és ráhelyezzük a tetejükre az ellentétes színű másik 2 csíkot. A barna piskóta közepére helyezzük őket, és szépen ráhajtjuk a piskótát. A hűtőben kihűtjük 3-4 óra alatt. A porcukort összekeverjük a 3-4 ek vízzel, egy krémes masszát kell, hogy kapjunk. Amikor kihűlt a sütemény, beborítjuk a mázzal. Meleg vizes késsel ujjnyi szeletekre felszeleteljük. sütési hőfok: 180°C sütési mód: alul-felül sütés tepsi mérete: 35x40 cm
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2018. febr. 11. 18:39
Az Árvácska sütemény elkészítési módja és hozzávalói.