Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Húsos hajdinakása recept

Húsos hajdinakása recept

A Húsos hajdinakása hozzávalói:
40 dkg hajdina
2 közepes fej vöröshagyma
40 dkg pulykacomb (alsó comb)
2 ek napraforgó olaj
fűszerpaprika ízlés szerint
majoránna ízlés szerint (őrölt)
bors ízlés szerint (őrölt)
rozmaring ízlés szerint (őrölt)
ételízesítő ízlés szerint


A Húsos hajdinakása elkészítési módja:
A hajdinát meleg vízben átmossuk, majd ázni hagyjuk 1-2 órát. A pulykacombról lefejtjük a husit és apró kockákra vágjuk. A vöröshagymákat a héjuktól megszabadítjuk és félbe, majd keresztben szeletekre vágjuk. Két kanál olajon üvegesre pároljuk a hagymát, megszórjuk 2 ek pirospaprikaporral, megkeverjük, majd felengedjük egy bögre vízzel. Beletesszük a felkockázott húst, megforgatjuk, és annyi vizet adunk hozzá, ami ellepi. Fűszerezzük majorannával, borssal, rozmaringgal és ételízesítővel. 1/2 órát néha megkavarva kis lángon főzzük. A hajdinát leszűrve 2 ek olajon megpirítjuk, folyamatos keverés mellett. Beletesszük a pörköltöt a kásába, és még adunk hozzá egy bögre vizet. 20 percig kis lángon pároljuk, néha megkeverve.


Kategória: Egytálételek receptjei


A húsos hajdinakása elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook