Húsos hajdinakása recept
A Húsos hajdinakása hozzávalói:40 dkg hajdina
2 közepes fej vöröshagyma
40 dkg pulykacomb (alsó comb)
2 ek napraforgó olaj
fűszerpaprika ízlés szerint
majoránna ízlés szerint (őrölt)
bors ízlés szerint (őrölt)
rozmaring ízlés szerint (őrölt)
ételízesítő ízlés szerint
A Húsos hajdinakása elkészítési módja:
A hajdinát meleg vízben átmossuk, majd ázni hagyjuk 1-2 órát. A pulykacombról lefejtjük a husit és apró kockákra vágjuk. A vöröshagymákat a héjuktól megszabadítjuk és félbe, majd keresztben szeletekre vágjuk. Két kanál olajon üvegesre pároljuk a hagymát, megszórjuk 2 ek pirospaprikaporral, megkeverjük, majd felengedjük egy bögre vízzel. Beletesszük a felkockázott húst, megforgatjuk, és annyi vizet adunk hozzá, ami ellepi. Fűszerezzük majorannával, borssal, rozmaringgal és ételízesítővel. 1/2 órát néha megkavarva kis lángon főzzük. A hajdinát leszűrve 2 ek olajon megpirítjuk, folyamatos keverés mellett. Beletesszük a pörköltöt a kásába, és még adunk hozzá egy bögre vizet. 20 percig kis lángon pároljuk, néha megkeverve.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2018. febr. 8. 19:54
A húsos hajdinakása elkészítési módja és hozzávalói.