Túrós nokedli recept
A Túrós nokedli hozzávalói:8-10 dkg kolozsvári szalonna,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 egész tojás,
30 dkg félzsíros tehéntúró,
3 dl tejföl,
10 dkg sajt,
kakukkfű,
só, bors.
A Túrós nokedli elkészítési módja:
8-10 dkg kolozsvári szalonnát apróra vágunk, 1 ek olajjal zsírjára sütünk, 1 nagy fej szeletelt vöröshagymát beledinsztelünk, félretesszük. 2 egész tojást 30 dkg félzsíros tehéntúróval, 2 mokkáskanálnyi sóval, 15-20 dkg rétesliszttel sűrű, galuskatészta lágyságúra keverünk, kb. 60 percig hűtőben pihentetjük, majd forrásban levő sós vízbe szaggatjuk. Lassan forralva, kevergetve 10 percig főzzük, majd leszűrjük. 2/3 -nyi félretett hagymás szalonnával elkeverjük, felét sütőtálba terítjük, 3 dl ízes tejföl felével bekenjük. Rásimítjuk a tésztát, rászórjuk a maradék szalonnás hagymát. Durvára reszelt 10 dkg sajttal megszórjuk, a maradék tejfölt rákanalazzuk. Frissen csipkedett kakukkfű levélkékkel megszórjuk (elmaradhat). 200 fokos sütőben 20 perc alatt pirosasra sütjük, savanyúsággal tálaljuk. Hidegen is nagyon finom!
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2018. febr. 5. 20:33
A túrós nokedli elkészítési módja és hozzávalói.